;

Sunday, April 29, 2012

Cerita yang sebenar terjadi!

3 comments
Rakyat ingin mengeluarkan mangsa yang terperosok dibawah kereta peronda.

Kenapa perkara yang sebenar tidak disiarkan?


Fikirlah sendiri!

The Truth!

2 comments

Kejadian sebenar kenapa PENDEMO BERSIH 3 dan POLIS bertempur.

2 comments

 


Aku cadangkan bercakap lah benar walaupun ko mungkin tak suka. Video kat atas neh ramai yang sebar dan aku nak bagitau mereka berdua neh penipu. Ada video yang jelas membuktikan bahawa siapa yang serang siapa dulu.


Korang lihat kat bawah neh oke ;
 

Siapa provoke sapa neh? Sekarang aku nak dedahkan mereka2 yang bertindak liar dan ganas ketika berdemo. Tapi kenapa ada pula yang komen begini ;

1. Eley peserta bersih kasar hang nampak, polis kasar hang tak nampak. <-- Oiii tue bezanya hang dengan polis. Kalau hang dan polis sama2 kasar toksah dok pongpang lakalau kena kutuk dengan orang awam

2. Heyy ko ada bukti ka pendemo bersih yang buat hal neh? <-- Takde. Sebab tue kita kena dedahkan mereka2 yang buat provoke neh. Biar disiasat. Masa tue nanti kita tahu lah sapa benar sapa salah.

Korang tak perlu buat ayat ;

SB yang menyamar apa seme tue der.. = bukti takde der. Cakap mesti ada bukti der. Lue mesti rasa geram, gua pun geram tapi bukti tetap bukti neh. Sekarang neh dari lue dok pongpang2 marilah kita sama2 berpakat cari bukti der. Gua sedang cari bukti lue pun cari bukti ada bukti nanti kita dedah. Lue jangan sibuk dok alih/spin/divert isu mentaliti penyokong2 bersih yang ganas neh. Terima hakikat dan siasat habis habisan.

Punca provoke polis der. Yang dok sembur2 = memang betul der. Sapa tak geram kena sembur. Tue bab lain. Bab sembur = kita dah balas dengan ejek2 dan maki dorang. Tak ingat meh? Dia main kasar, kita balas bahasa kasar. Kita takley guna tangan. Unit amal dah larang. Tak cukup kakitangan. Sedey aku tengok unit amal kena buli.

Dia cakap sudah2.. sudah2.. sorang unit amal = kena kawal 50 - 70 orang awam. Gila kaw. Kena tolak seme cukup. Warna merah dah tak relevan dengan unit amal. Guna kaler oren menyengat, ikat kepala, bawa loceng. Tiup loceng untuk amankan pendemo der. Siyes aku sedih tengok unit amal diperkotakkatikkan oleh pendemo2 bersih. Gua pun dah tatau nak jerit apa dah masa tue.

Polis sembur satu hal. Tapi kena faham kenapa polis start sembur dulu. Semua neh berpunca dari mereka yang pergi rempuh halangan berpagar di dataran merdeka.

Untuk rekod ;

- bersih, ambiga, a.samad said tak pernah suruh sapa2 pergi rempuh sapa2. Last statement ambiga keluarkan cuma ialah KITA AKAN CUBA SEDAYA UPAYA RAPAT DENGAN DATARAN SEDEKAT YANG MUNGKIN TETAPI TIDAK AKAN BERHIMPUN DI DATARAN SEBALIKNYA AKAN BERHIMPUN ATAS JALAN SEBAB DIDESAK OLEH DBKL.

- Jadi muka sesiapa yang terpampang dalam utusan, lelaki baju hitam tue tolong ko ke depan mengakui kenapa ko berbuat demikian. Aku takmo tuduh dia. Sebab aku sendiri dok rempuh2 orang. Nak tahu kenapa? PANAS. PANAS. PANAS dan SESAK SESAK SESAK. PANAS + SESAK = TENSION.

- Aku boleh cakap bahawa aku setuju ambiga kena bertanggungjawab dalam kes neh.  

- Dia kena sediakan barisan peguambela dan penasihat2 kepada pendemo2 yang geram time tue.

- Aku percaya ramai yang first time join demo semalam. Dorang gagal kawal emosi. Perlu di ajar untuk berdemo lagi. Hehehe.. supaya lebih matang oke. Practise makes perfect.

- Ingat, kalau sorang SB provoke dah cukup. Dia provoke, sorang pendemo terpedaya ia akan meleret2 macam video di atas tue.

- Ketika aku berdemo semalam 7 - 8 kali aku nampak dorang balik botol. Dah tegur. Kita tegur dorang balas. Unit amal tegur dorang balas. Tahu dorang cakap apa? Polis buli kita. Sampai bila nak bersabar? Dorang tunjuk samseng. Kita kena ajar. Maksudnya apa? 

Maksudnya sedikit sebanyak apa yang berlaku semalam adalah satu dendam kesumat yang dihadapi oleh mereka2 yang sering kena buli. Kalau seseorang tue asyik dibuli, dibuli dan dibuli sampai satu tahap dia akan melawan. Apa yang PDRM dapat semalam hanya sedikit dari apa yang pendemo2 dah selalu dapat. Aku tak kata tindakan tue betul tapi penilaian harus dibuat berdasarkan kepada semua andaian2 yang wujud.

- Apa yang berlaku di dataran merdeka tue sebenarnya bukan perkara yang polis tak boleh consider. Dengan keadaan yang begitu sesak, sila lihat video kat bawah neh ;

 

Sepanjang2 jalan semua menuju ke dataran merdeka. Dah kena tolak dari arah belakang ko nak cakap apa? Mungkin bukan nak rempuh tapi ter-rempuh ataupun terpaksa rempuh. Kang kalau pergi jalan sana.. kemana pula akhirnya mereka? Buat pusingan U-Turn padahal matlamat dataran kan? Aku ada tanya mereka2 yang ada kat situ. Dorang cakap orang dari belakang semakin padat.. nak taknak kena jalan ke depan. 

Kalau ikut gambar pun sedaya upaya dorang pun maleh nak rempuh tapi ye lah macam biasa sekali lagi mereka2 yang berpakaian biasa tah datang dari mana.. [nanti aku upload gambar utusan oke] ada jek hal yang mereka buat. Bukan nak tuduh2 tapi siasatan harus dijalankan.

Bab polis kena belasah kaw2, kena tikam apa seme adalah penipuan semata2. Maksud aku yang accident tue jela polis kena. Kena tolak dan pukul dari luar kereta. Selain dari tue mana ada. Mana ada polis meninggal. Mana ada pendemo bersih meninggal. Buat masa sekarang semua selamat. Tiada kematian yang dilaporkan.

Bab polis belasah orang awam tue memang ada. Citer dia gini. Orang lain baling botol orang lain yang dapat geram dari polis. Ini silap besar juga neh. Ada baby terperangkap kat tengah2 time polis baling teargas. Ini yang aku marahkan sangat. Apa jek ko nak paksa orang bersurai di jalan masjid jamek sedangkan yang langgar arahan tue di dataran jek. 

Masjid jamek takde hal.

- MAHKAMAH KELUARKAN ARAHAN = larangan penggunaan hanya meliputi dataran merdeka sahaja. Jika sesiapa langgar arahan tersebut, polis boleh bertindak balas. Tapi masalahnya lepas polis pergi serang dataran yang dia datang serang masjid jamek apa hal?

- Masa perhimpunan sampai 4 petang jek. Belum pukul 4 yang mai serang orang di dataran buat apa der? Lepas tue meleret2 kat sogo dan lain2 kawasan. Why?

- SB masuk dalam kawasan perhimpunan. Aku nampak ada SB dok perhati kiri kanan. Lepas tue ada satu SB kena tarik keluar sebab orang dah perasan dia SB. Ketika naik LRT juga.. aku pun terperasan sorang SB baju merah aikk tadi dia dengan kita tapi sekarang dia dok tolong polis berkawal pula, apa citer?

- Bukan aku nak tuduh2 tapi polis melakukan provokasi. Korang perasan tak apa yang aku perasan? Citer dia gini. Pendemo berdiri kat atas jalan. Lepas tue ramai2 polis pergi kejar dan acah2 kan dia. Apahal tue? Lepas tue pendemo yang lain2 rasa hak eley lue apahal polis? Nak main2 ka? Oke jom kita main. Tue yang terjadi antara mereka provoke memprovoke.

- Tapi satu hal yang silap besar time tue ada pendemo yang gilababi pergi baling kayu dan batu. Kena marah der. Kita marah. Oii lue apahal baling batu. Unit amal pun alahaii sedih aku tengok. Tak cukup kakitangan yang nak kawal crowd. Sana sini seme cukup macam2 provokasi berlaku. Hey... tahu kah korang unit amal pun kena tolak dengan pendemo bersih bila disuruh jangan menghampiri polis?

- Unit amal unit yang bertugas mengawal peserta demo pun depa lawan. Bengong betul larh. Kalau melawan polis tue logik gak. Gua pun paneh ahti dengan polis. Ada ka patut dia tembak teargas dari atas. Korang tahu dia buat apa? Dorang naik atas bumbung dan tembak. Mula2 ingat helikopter tapi auntie ada cakap dia memang nampak polis tembak dari atas. No warning at all. 

- Bab peluru hidup tue betul bukan rekaan. Bab orang berdarah tue betul bukan rekaan. Kena kat leher. Kebetulan aku terserempak dengan lelaki yang bagi baju kat lelaki yang berdarah2 leher tue. Korang mungkin dah tengok gambar dia. Aku dapat info serba sedikit pasal tue. Ini satu lagi aku tak faham. Apa ke hel nya tembak depan2 main acu kat kepala2 orang ? 

- Lepas tue kamera wartawan kena rampas. Apa masalahnya? Wartawan terbabit berjaya rakam satu aksi polis belasah pendemo lepas tue kamera dia kena rampas, filem kena tarik. Mak ai. Apahal tue?

- Pada pukul 2 aku dengar polis yang tak pakai baju seragam bagi arahan kena balik IPD. So seme polis bergerak balik IPD. Dorang tinggalkan lokasi masjid jamek. Aku suspect masa di IPD berlaku sesuatu perbincangan.

- Ada individu yang report setiap apa yang pendemo cakap. Aku perhatikan pakcik tue. Dia cakap lah apa2 yang pendemo cakap contoh, hancur umno hancur.. dan blablab.. dia suruh tulis, tulis. Sapa tah dia. 

- Sebelum dataran kena serang, lrt masjid jamek ditutup semua pintu kecuali satu. Apahal nak menyesakkan kawasan yang dah sedia sesak?

Sebenarnya itu makanan dia. 

Dah sampai ke satu tahap bahasa lembut takley jalan. Aku takmo bekap dan sokong apa2 keganasan. Tapi manusia pun ada had masing2. Polis atau pendemo sama jek dalam situasi neh. Sepanjang yang aku tahu pendemo bersih nak demo aman jek. Entah apa yang berlaku semalam sejujurnya aku pun tak pasti kat mana silapnya pendemo2 neh sehingga bertindak agresif. 

Bukan seme yang ditahan tue mencetuskan provokasi dan keganasan. Lagi satu bab motor rosak dan sampah sarap. Alamak aii. Bab motor rosak aku takde info so takmo cakap. Tapi dah polis cakap bersih buat so bagi bukti. Bab sampah berlonggok2 ko nampak, bab sampah kena kutip selepas insiden tue ko tak nampak pula? Jangan buat citer separuh benar lah weh.

Silap BERSIH yang paling utama bila setiap ketua2 yang bertugas menjaga di lokasi masing2 tidak berada disitu untuk mengawal situasi. Tapi untuk tidak menambahkan kesilapan kita, marilah kita serahkan semua pendemo2 yang gagal mengawal emosi kepada pihak2 yang tertentu untuk disiasat. 

Dari situ kita boleh menilai semula di mana salah silap kita dan seterusnya membuat penambaikkan agar demo akan datang lebih tersusun dan aman. Ya, betul demo lain oke, demo lain.

kah kah kah

Updated ;

Korang tengok video neh. Aku time neh kat atas. Aku lah yang dok jerit2 jangan lontar botol apa seme. Dari sana ke sini seme stock lontar botol seme aku sound woitt jangan. Tapi neh rakaman versi pendek je kot. Cuba dengar versi panjang kot2 ada suara aku termasuk ke..


kah kah kah






Ameno : Kacau bilau sebab ramai orang..


Read more: http://amenoworld.blogspot.com/#ixzz1tPoA7Vh3

Penjelasan kejadian sebenar isu kereta polis diterbalikkan.

2 comments
Punca provokasi sebenarnya sebab mereka kena serang dengan teargas. Marah. Nak cakap LRT kena tutup? Takde kaitan. Untuk rekod, LRT jalan bandaran tidak ditutup, cuma masjid jamek dan plaza rakyat jek. Aku kan dari LRT semenjak2 dari tadi.. dok pusing2 kat situ last2 tetap sangkut kat MASJID JAMEK. Hanya masjid jamek jek dari kedua2 arah, sri petaling dan ampang serta plaza rakyat dia shutdown tadi.

Kalau dorang cakap LRT tue kena tutup ia mungkin selepas insiden provokasi. Sebelum provokasi lrt tue bebas digunakan sebenarnya. Yang aku tahu kat situ ada monorel. Yang tue aku dengar citer ditutup. Fakta atau tidak aku taktau. Aku cuma dengar citer.

Sekarang mari kita lihat video kat bawah neh oke ;

 

Ini part 1. Yang neh pun dah cukup sebenarnya untuk explain apa yang berlaku. Harus diingat, aku tak kenal langsung sapa uncle india tue dan uncle india tue pula hanya mengomel2 sendiri bukan pergi kecoh2kan kat orang kereta polis kena baling batu. Bila aku dah dengar aku cakap apa2 yang patut then aku pergi ke lokasi kejadian yang mana dah clear masa tue [polis dah took over].

Lihat jek gambar kat bawah neh dulu ;


- Ada kon

- Ada batu

- Lampu kereta pecah

- Kereta kemek

- Kaki sempat tendang kereta.. maksudnya kelajuan kereta neh dah berkurang atas sesuatu sebab.

- Cermin kereta pecah. Baling botol air boleh pecahkan cermin ka? Kalau tengah memandu ko baling batu cermin pecah kena muka ko macam mana ko nak memandu dengan betul?

Lihat gambar kat bawah neh pula ;

Individu neh secara tidak sengaja di langgar oleh polis. Tapi apa info yang sampai kat telinga aku? Polis bawa kereta laju2 sampai langgar seorang budak remaja sehingga maut.


Ini bukan darah azri tapi darah indidivu yang dilanggar tue. Tolong betulkan fakta anda.


Ini cameraman. Dia sedang keluar dari kereta. Kenapa? Sebab dia nak tolong polis yang berada dalam kereta tue.

Anak panah merah ialah pembelasah. Anak panah hijau orang yang sedang cuba menolong. Last2 dia surrender sebab dengan dia2 sekali kena tibai. Azri juga membalas balik asakan. Itu normal sebab refleksi nak melindungi diri. Dia juga nak jaga filem dia. Dan dengan gambar neh mohon amek tindakan ke atas pencetus provokasi. Penting untuk menjaga kredibliti bersih.


Lihat gambar kat atas neh. Nampak apa yang aku nampak? Kepala pemandu dah ke atas stereng. Napa? Yang korang g belasah kereta dia sapa suruh? Sapa suruh lompat atas kereta dia? Sapa suruh bertindak kasar? Sapa suruh jadi samseng, kurang ajar dan biadap?


Anak panah merah = pembelasah kereta polis. Anak panah merah [arh aku dah malas nak tukar kaler dia kepada lain] = azri, individu yang dibelasah. Dia mai dari arah bertentangan. Dia mai nak tolong. Sebab apa? Aku rasa dia neh kot antara cameraman yang dilantik oleh polis. Dia kena rakam semua perkara2 yang berlaku. Last2 kena tibai dengan orang. Adoi.

Dan diharapkan dengan gambar neh penganjur bersih boleh membersihkan nama baik bersih dengan menyerahkan mereka kepada pihak polis kerana bertindak liar ketika berhimpun.


Anak panah hijau = penghenti provokasi. 


Anak panah hijau = penghalang / pelindung. Anak panah merah = pembelasah. Kenapa dia belasah azri? Dia tak perasan kot azri mai dari arah bertentangan. Lepas belasah azri dia letak kon dalam kereta then dia lari. Kon tue tak kena polis yang berada dalam kereta tue dan aku tatau apa motif dia enh. 

Sekali lagi perhatikan aksi membelasah dia kat bawah neh ;


Ada pendemo bersih yang balon si azri neh gak. Jangan2 dorang neh salah sangka ingat dia polis yang melanggar pendemo bersih. Dah korang baling2 batu, lepas tue nak salahkan orang terlanggar plak apa ke hel?



Individu yang baling kon tue = individu yang sama terbalikkan kereta = lepas tue rasa bangga sebab dapat terbalikkan kereta. Pada awalnya pendemo bersih ingatkan ada orang bawah kereta tapi takde.. tapi lepas tue oke lah dorang cuma rakam tapi apahal ada 3 orang individu tersebut bersorak termasuk yang pakai baju oren tue hah?

Dorang2 neh tak pakai baju bersih dan buat provoke sana sini. Individu yang baling kon tue juga baling pada pendemo bersih oke. Lihat video selangortv kat sini sendiri. Jadi diharap penganjur bersih boleh bersikap adil dalam isu neh. Siasat siapa mereka dan kenapa mereka berbuat demikian.


Anak panah merah = yang cuba melindungi polis. Yang belasah2 tadi tue dah lari kemana? Anak panah hijau menunjukkan pistol polis yang terdedah.. ermm..  memang kalau nak rembat semudah ABC jek.

Kesimpulannya kat sini ialah ;

1. Aku tak kenal siapa yang buat provokasi, kalau korang kata mereka pelakon, penyamar, sb atau apa maka biarkan sahaja bersih serahkan mereka kepada polis untuk dinilai. Kita boleh trace mereka semula berdasarkan video2 yang wujud. Bukan kah kita dah ada teknologi perincian gambar ? Mari kita kaji kebenaran neh bersama2. 

2. Kebanyakkan yang provoke tak pakai pun baju bersih. Ini analisis aku. Mungkin dorang neh ikut ikutan. Maksudnya dia tengok tiba2 ada crowd bersih jadi dia pun sibuk2 ikut. Pada asalnya dia bukan nak join bersih. Mungkin dia berjalan2 kat kl. 

Oleh kerana dia tatau bahawa kita dilarang berbuat provokasi maka dia pun berbuat sesuka ahti dia. Namun yang lebih menyedihkan ialah kenapa yang menghalang tersangatlah kurang berbanding dari yang menyorak? Kalau aku ada disitu sah2 aku sound then rakam, tangkap gambar dorang jelas2 dan paparkan di blog aku inilah pencetus provokasi. Aku tak kesah der. Kalau ko provoke ko tetaplah provoke. Ko jangan bagi alasan haktui kat aku oke. 

Apatah lagi dah dipesan bahawa sesiapa yang memprovokasi akan dianggap sb dan kita sewajarnya menghentikan mereka.. tetapi kenapa crowd sogo tak alert pasal neh? Disebabkan anda terlalu lemah menghalang mereka, maka seluruh bersih 3 menjadi mangsa kini.  Aku, ko dan kita seme tak pasal2. Kalau pun sungguh dia sb, so what? HALANG lah.. HALANG..takan seratus dua ratus orang kat situ pun SB gak kot?

3. Mana unit amal? Unit amal tiada. Itu lah punca masalah neh menjadi besar. Hadirin terlalu ramai. Unit amal tersangatnya kurang. Unit amal terlatih dalam menanggani sebarang bentuk provokasi. Bukan salahkan unit amal ye. Cuma menegaskan betapa pentingnya unit amal dalam kes seperti neh. Apabila hadirin berpecah selepas diserang teargas, peluang untuk mereka bertindak agresif memang terbuka. 

Ia perkara normal sebenarnya. Selalu sangat dah bersabar akhirnya dapat peluang untuk belasah polis, memang lah amek cukup2. Tapi sayang, tindakan neh tersangatlah salah. Sudah sewajibnya bersih menghantar individu2 yang terlibat dalam provokasi neh kepada mereka2 yang berkuasa. Walaupun mungkin ada yang secara tidak sengaja terpengaruh untuk melakukan provokasi ia tetaplah salah.

Aku sangat percaya memang wujud sb di mana2 tetapi kan.. aku lebih2 lagi percaya ia bukan masalah SB, ia adalah bagaimana cara kita mengawal situasi. Kalau letak 10 SB dihadapan kita sekalipun, kalau kita pandai kawal keadaan kita tetaplah pandai kawal keadaan, kalau kita tak pandai kawal keadaan, takde SB sekalipun kita tetap boleh terbabas. Renungkan.

Updated ;

Bukti yang lebih jelas bahawa azri datang dari arah bertentangan. Dia bukan pemandu kereta tersebut. Aku cadangkan jadi orang belajar cari fakta sebelum tuduh melulu. tenkiu.





Read more: http://amenoworld.blogspot.com/2012/04/penjelasan-kejadian-sebenar-isu-kereta.html#ixzz1tPnklfMP

Satu Dunia Sedang Saksikan Kezaliman Regim Umno-BN!

2 comments




Thursday, April 26, 2012

Laporan Berita yang tidak akan disiarkan oleh RTM, Astro dan TV3

3 comments

Berikut adalah satu laporan dari sebuah agensi berita luar negara tentang satu peristiwa yang akan berlaku dan akan kekal dalam lipatan sejarah Malaysia yang tidak disiarkan oleh media elektronik negara iaitu RTM, TV3 dan juga ASTRO.

Ini kerana laporan tentang perkara ini sudah pasti telah diarahkan digelapkan dari pengetahuan masyarakat Malaysia yang tak punya capaian internet oleh sang penguasa yang gila untuk mengekalkan kuasa..


Bersih rally set to go ahead

KUALA LUMPUR, Malaysia: Malaysia's electoral reform group, Bersih 3.0, is pushing ahead with a planned rally to be held this Saturday. Organisers are expecting 100,000 people to turn up, calling for free and fair elections.

They added there will be no change in venue. The protest will still be held at the iconic Merdeka Square, even though their application to use the site was rejected by the police and the Kuala Lumpur City Hall.

The coalition of 84 NGOs is prepared to push ahead with a peaceful sit-in this Saturday, at the historic Merdeka Square at 2pm local time, despite failing to obtain the green light from the city mayor and the cooperation of the city police.

Bersih co-chair Ambiga Sreenevasan said there is no turning back now. "It's a bit late now," she said.

"There has to be a guarantee that the demands of Bersih will be met before the 13th GE. "If there's any sincerity in meeting what we are asking for, that guarantee would have come by now."

The former bar council president added that the slew of law reforms pushed through by Prime Minister Najib Razak in parliament in the past weeks would have meant nothing without free and fair elections.

Apart from cleaning up the electoral roll, said to be full of dubious voters, Bersih also wants the election commission to step down and international observers be allowed in to monitor the coming polls.

They have also refused to change the venue last minute adding that the Merdeka Square is the perfect place for the rally.

Bersih steering committee member Hishamuddin Rais said: "In English, it means Freedom Square. In Arabic, it means Tahrir Square."

Said Ms Ambiga: "This is not going to be Tahrir square, and we believe actually that if at all there are to be changes in government etc, it will be done through the ballot box.

"That's how we want to do it. That's why we want clean and fair elections." Bersih 2.0 last year saw more than a thousand protesters arrested and scores injured during crackdown by riot police.

This time round, the organisers said they are well prepared for Bersih 3.0. More than 6,000 security personnel, including 100 doctors, will be on duty this Saturday.

The Bersih 3.0 rally will be held simultaneously in 11 cities nationwide, while similar protests will be held across 72 cities around the world.


- CNA/wk

Sunday, October 30, 2011

UMNO Bunuh Penduduk Memali & Ibrahim Libya - UMNO adalah Pengkhianat Bangsa

2 comments


Mutakhir ini Timbalan Presiden PAS Haji Mohammad Sabu @ Mat Sabu menjadi alat serangan media perdana  TV1, TV2, TV3, TV4, TV5, TV6 hingga TV100. Media-media ini yang diketahui umum adalah dikonkong oleh UMNO laknatullah dan menjadi berita yang cukup besar oleh media pro UMNO dan media tv. Mat Sabu dituduh penganas dan pengkhianat bangsa yang sebenar oleh pemimpin tertinggu UMNOapco.

Timbalan Presiden Pas itu sepatutnya diberi peluang dan ruang untuk menerangkan keadaan sebenar terlebih dahulu sebelum dihentam, dikecam, dihentak dan bermacam-macam lagi tanpa usul periksa. Serangan demi serangan ini seolah-olah tidak langsung memberi keadilan kepada beliau, kerana beliau bukan sahaja ditekan tanpa diberi peluang, tetapi diasak bertubi-tubi tanpa ruang. Inikah yang dikatakan demokrasi??

Bagaimana pula kes dan peristiwa Memali di Baling Kedah yang kini dilupakan?. Penduduk Memali diserang dan ditembak secara rakus oleh pehak keselamatan. Siapa yang mengarah menembak secara brutal atau secara gila babi tanpa tiada kasihan belas dan tidak bertamaddun.? Hukumnya pemimpin UMNO adalah orang yang paling bertanggungjawab dalam peristiwa Memali.
 
 
Umno dan pemimpinnya lebih rakus dan jahat dari segala binatang yang ada di atas muka bumi ini. Sepatutnya UMNO dan kerajaan BN termasuk PERDANA MENTERI & TIMBALAN PERDANA MENTERI ketika itu digelar penjahat dan pengganas yang sebenar.

Dengan tegas pemimin BN/UMNO adalah orang yang paling jahat kerana membunuh penduduk Memali bersama ustaz Ibrahim. Tangan UMNO/BN perlu digelar pembunuh dan penganas dan pengkhianat nombor wahid di Malaysia.Adakah sejarah serangan terhadap penduduk Islam memali akan dipadamkan disebabkan mereka yang dibunuh kejam adalah ahli PAS??

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin